klik me

Monday, December 31, 2012

DECO! DECO! DECO!.. bahagian 2

Alhamdulillah, akhirnya nilah hasilnya..RUMAHKU SYURGAKU.jadilah tempat berteduh utk kami bertiga..ALHAMDULILLAH, target 2012 telah tercapai iaitu MEMILIKI RUMAH SENDIRI.target 2011 dimakbulkan doa oleh Allah utk dpt baby yang lahir pada 2.3.2012..
walaupun sedikit frust dgn kaler future wall ni sebab lain pilih,lain kalernye..tapi takpe sebab next year ganti kaler lain plak..HADOI!PENAT CAT NTI...ihihi...(papa dh promise tu!)

Future wall, aku pilih cekelat..gambar tu, aku pilih.sebabnye,entahla..ihihi..suka tengok lengan akid kot!


langsir dan carpet pun warna sama..cuma day curtain je pilih cream. saje buat langsir gantung tinggi..erm:ni antara tips!untuk rumah kecil bagi nampak beso,tinggikan langsir, supaya siling nampak tinggi dan rumah nampak luas ^_^

chandeliar lamp,aku yang pilih sebab tak suka yang sarat barat.moden2 saje.kipas sume dr Alpha(papa minat design nye)..
untuk masterbed room plak,aku pilih dark purple..langsir lite purple, cadar katil purple..corak langsir dan lampu pun lebih kurang,bulat2 gituuu...ihihi..papa yg pilih tu.
dining hall plak,furniture by IKEA..4 sitter saje.TIPs : untuk jimat ruang.. (sory,gambar xupload lagi..ihihi)..lampu,papa yang pilih sebab dia pun suka moden theme..
*seb baik gakla papa pandai wat wiring..(penah kije dgn syarikat cina ipoh dulu wat wiring masa abes poli)..kalau idak,costing upah wiring semestinya dkat RM400-500 (umah kcik je ni)..tu pun belum +tambah @ ubah plug lagi..PERGHH!!!jimat suda dpt buat sendiri...

to be continue...

cara belajar berjalan...new style by akid!

video
erm,tetiba balik dari kampung..anak bujang mama belajar jalan cenggini!adoi...takpe la akid,asalkan acham mama cepat belajar..ihihi...syok sgt tengok perkembangan dia!nk masuk 10 bulan ni,macam2 gaya dan idea dia!tu yg buat mama papa rindu akid hari2..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pijot & Poji