klik me

Monday, November 26, 2012

Kedai Lampu Murah di Puchong

Erm..berhabis2san aku minggu ni membeli lampu2 n kipas2 dgn Mr.Poji..aku nak suggest kedai ni kat korang yang tercari2 lampu yang murah especially untuk kelengkapan rumah baru. Boleh cari kedai ni..ala,dekat je di Puchong..
selepas tol Puchong tu, dok je line kiri,smpai la ade simpang ke kiri selepas kedai perabot mewah..
puas ati jugak la berbelanja kat sini coz nak ikotkan, kdai lain mmg murah,cuma kedai ni leh dapat lagi murah..
servis pun TIPTOP!




akid exercise!


 kelakar betul bujang mama ni..tetiba lak bole buat exercise kata tokwan. angkat2 tangan macam ni..

bila disuruh buat lagi, dia akan buat!ihihi...
jup je rasa akid mama nak masuk 9bulan..teringat plak masa lahir haritu..rindunye saat tuuuu....


Sunday, November 11, 2012

Home deco...bahagian 1

wow!!pening jugak nk pikir kaler ape utk wall, sofa, dining, lamp, fan...fuh!mcm2 majalah aku belek,ntah kaler pe yg sesuai d mata..yela,nk hias2 ni bukan sembarang. org dtg umah nanti,sdap mata memandang..


setelah 1minggu aku pikir dan bincang dgn Mr.poji,aku dapati,mcm2 kaler yg jadi pilihan hati..
kdg2 pikir cream,cekelat, putih,grey..erm,nmpak millenium!ijo?tak maula,mcm umah lama...merah?fuh!brani tu...taknakla..

lastnye!utk future wall,aku biarkan putih utk nampak ruang rumah lebih besar..sofa kaler cekelat @ cream+carpet..dining lak,set meja mkn putih (4sitter je)..jimat ruang coz dh ade anak..ihihi...



kiranye,umah ni nanti penuh dgn kaler putih,cream,hitam,cekelat,n touch up dgn pillow merah @ hijau lime..utk nampak penegasan..ihihi..
sofa lak,awal2 dh minta ijin dgn Mr.poji,nk beli di ikea..ihihi...sofa beso lagi empuk!ihihi..
bilik lak,maybe nak putih+purple...asalnye mcm nk merah(ala2..mendam berahi!)..ahaha...cancel..


ntah apela hasilnye!!
tunnggu yer!!

Sunday, November 4, 2012

Dapat kunci rumah baru!

Alhamdulillah, pd 30 october baru2 ni, kami dpt call dr pemaju, boleh dtg ambil kunci rumah..fuh!!lega rasanye!akhirnya harta ke-2 kami sudah siap diduduki. punyela excited mr.poji, pukul 10pagi dh ajak p pejabat jualan nk amik kunci n termasuk bayar deposit umah dkat2 RM4500!fuh! masuk je umah tu..erm,dptla aku capture skit sbagai persiapan beli ape2 yang patut..mr.poji pun dh azankan masa masuk umah haritu..antara adab2 masuk umah baru..korang leh tgk blog http://blogtokwan.blogspot.com


ni pintu masuknye..(sila guna pas card yer,klu x,park luar!jln kaki!ahaha..)
kondo aku ni merangkumi 11 tingkat,110 unit sahaja..5 unit pintu kanan n 5 unit pintu kiri..open gym,fully furnish.1008 kakipersegi but tiada swimming pool yer..kalau ade,maybe tinggi lg la byr maintenance!ahaha...



ni ruang tamu,dh siap kabinet tv..erm,ape yg aku pkirkan untuk langsir yer???
ni plak dapur nyer..xperlu fenin2 nk cari @ upah bayar kabinet dapur..tempat masak pun dh ado,siap hood nye skali..ELBA yoouuu!ihihi...
okla..ni saja yer..nti kita pkirkan idea utk pilih warna idaman n design home deco..
anyway,tak kisah kan umah kicik,asalkan hado!ihihi...aku pun tak suka beso sangat,coz aku tak suka kemas umah..ihihi

Friday, November 2, 2012

my Akid Zikri sudah 8 bulan!!!

syukur Alhamdulillah,tepat 2.11.2012,akid dh 8bulan..jup je masa berlalu.mcm tak caye je anak mama dh 8bulan.skit je lagi nk masuk 1tahun!! :(

perkembangan akid wat masa ni,menyelar,bontot naik2 tp taknak merangkak..tp dh suka sgt duduk n berdiri di sofa!dh pandai turun sendiri dr berdiri..ops..gigi akid lom ade lg yer..
video

naik walker,mmg xsuka!coz dia tak bebas!!nangis je lepas letak dlm 5minit saje..adoi.tp bole la guna utk time makan..walker by tokwan's..hihi...tQ tokwan!
akid pun suka main timang2 dgn tokwan!dh stop n mengantok pun,tetap punggung tu nk di timang2..ihih
video

ni la hasilnye bile papa tak dapat tgk moto GP,melayan akid di umah..ihihi

video

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pijot & Poji