so,inilah hasilnya..nk try resepi simple saya ni pun ok je..SELAMAT MENCUBA YER..
Kulit Lasagna (san remo)
(A)
Bawang merah + putih (potong dadu)
Daging cincang
1 kiub ayam
1 tin tomato puree
2 biji buah tomato (buang kulit n potong dadu)
Garam
Blackpepper
Untuk Kuah Putih : (B)
2 sudu mentega
2 sudu tepung gandum (siap bancuh dgn air 1/2 cawan utk elak ketul)
2 kotak kecil susu segar
Cheese mozarella
Cara-caranya :
- Bahan A di masak dahulu seperti membuat kuah spageti
- Bahan B di masak dan digaul sehingga kuah likat (seeloknya masak selepas siap bahan A dan sedia utk melapis)
- Dengan menggunakan mangkuk putih,letakkan kulit lasagna ,lapis Bahan A, lapis Bahan B (proses diulang sehingga penuh mangkuk..ihihi..)
- atas sekali letakkan cheese mozarella..
- bakar pada suhu 100 - 150 dengan api atas bawah.
* sekiranya risau kulit lasagna xberapa nk masak, rendam kulit lasagna dlm 30minit..
No comments:
Post a Comment
tQ! nanti mama akid reply yer! ^_^